dimecres, 16 de gener del 2008

Cens d'aus marines a la Comunitat Valenciana

El passat dissabte dia 12 de gener de 2008 es realitzà el cens d’aus marines al País Valencià. Aquests és un cens que porta ja anys realitzant-se i que es fa al mateix temps a tota la costa valenciana.

A La Vila Joiosa, enguany, com als darrers anys, hem contat amb un punt d’observació situat a la torre del Xarco (torre del S. XVI situada al Sud del nostre municipi).

A les 8.00 hores ens reunírem agafant forces amb un bon xocolate amb xurros gent de Xoriguer, SEO-Alacant, veïns de La Vila i Fani Serrano, Regidora de Medi Ambient del nostre municipi.

Amb un dia fantàstic i una gran visibilitat, començarem el cens d’aus a les 8.30 hores, això si, ben abrigats que el ventet era gelat.
Les primeres hores del matí (fins a les 10.30 h) hi va haver molt de moviment d’aus i fins i tot vàrem gaudir del espectaculars salts dels dofins mulars.

Els Mascarells passaven prop de la costa fent els seus vols espectacular buscant peixos i les gavines volen en direcció a El Campello.

Una tímida Gavina corsa s’aproximà a nosaltres amb vol curiós, com preguntant-se que fèiem allí.

A partir de mig matí començà el vent de llebeig i les aus ja no es deixaren veure tan fàcilment.

A banda dels Dofins Mulars (5), vàrem poder observar: Mascarells, Bàldriga balear, Corb marí gran, Gavines, Gavines de potes grogues, gavina corsa i Xatrac.

Un bon dia amb amics.

Les persones que participaren al cens d’aus a La Vila Joiosa foren: Toni Zaragozí Llenes, Joan Segòvia i Martinez, Jaume Vaello Rogles, Pere Sellés Soriano, Vicent Sellés, Fani Serrano Rodríguez, Maria Isabel Mora Àvila, Àngela Mora Àvila, Àngela Àvila Romà i Tomàs Mora Zaragoza.

Joan Segòvia i Martínez

Fotos: Joan Segòvia i Martínez
Toni Zaragozí
i Pere Sellés